Leave your life behind

Leave your life behind

Málaga II.

2018. október 21. - Zsu.

Scroll down for the English version.

 

Mivel a hostel egyáltalán nem tetszett, most elköltöztem egy másik helyre.

Ez is a központban van, ingyen reggeli, minden este ingyen sangria, közel a vasútállomáshoz, modern... szóval eddig imádom. (Chillin’ Hostel Málaga)

Délelőtt elindultam megnézni a katedrálist (ismét), de nem jutottam be. Most épp mise volt (amit a templom mögött hatalmas kivetítőn lehetett nézni) szóval talán majd harmadjára összejön.

Több olyan hely van a városban ahova vasárnap ingyenes a belépés, így ma ezeket céloztam meg.

Megnéztem az Alcazaba-t (=Mór erődítmény. A város kormányzóinak palotája volt. Az erődítmény egykor több mint 100 toronyból, valamint három palotából állt, és három fal védte. Az Alcazaba bejáratánál egy 2. századra datált római amfiteátrum maradványai találhatóak.) és a Gibralfaro várat (=Az Alcazaba fölött magasodó, XIV. századi vár. Helyén korábban egy föníciaiak által épített világítótorony állt. A sokáig mór kézen lévő várat a 14. században ostromolták meg a Katolikus Uralkodók - a malagaiak bukásához végül az éhség vezetett.). Nem egyszerű megközelíteni a várat. Nem számítottam erre (bár nem tudom mit gondoltam...) így papucsban indultam neki a napnak. Az erődítménybe még egyszerű volt a feljutás, de a várba kanyargós köves úton kell felsétálni, a google szerint 75m-es szintkülönbséggel. Aztán fent jöttem rá hogy a lejutás még nehezebb lesz, mert úgy jobban csúszik a papucsom a lejárt köveken. Túléltem végül mindent, és nagyon szép képeket készítettem :)

Hazafelé még be akartam menni a Picasso múzeumba, mert az is ingyenes vasárnap, de itt olyan hosszú sor állt hogy ki nem vártam. Annyira nem érdekel a múzeum hogy ennyit várjak, vagy fizessek érte, így ezt most kihagyom.

Már nincs itt sok látnivaló amit meg akarnék nézni. A katedrális maradt még, illetve a partra is jó lenne lejutni. Strandolós idő már nem hiszem hogy lesz de azért egy sétát igyekszem beiktatni.

 

I didn’t like the hostel at all so I had to move to another one.

This is in the city center too, free breakfast, free sangria night (every night!), close to the train station, so I like this one so much (Chillin’ Hostel Málaga)

I went out to the city at the morning to visit the cathedral finally, but a mass was going when I arrived so I couldn’t go in. But they project the mass near the church so you can watch from outside. So, maybe I can go in at third time.

Some sights are free at Sunday afternoon so I wanted to visit those.

I visited the Alcazaba (=a palatial fortification, it was built in the 11th century) and the Gibralfaro (=Moorish castle, from the 14th century). The access to the castle isn't too easy. I don’t know what I thought but I was wearing a summer sandal, and then I had to go up to a hill (google said its a 75m different in level). And when I was up I realized the way down will be the more difficult part because my sandal will be slippery on those rocks. I survived at the end, and I could take nice pictures. :)

I also wanted to visit the Picasso museum (it’s also free at Sunday) but the queue was too long, I didn’t want to wait. I am not as interested in this museum, so I just skipped it.

I have to visit the cathedral and I also want to go to the beach at least for a walk. (The weather still not the best).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr4414314297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása