Leave your life behind

Leave your life behind

Hongkong II.

2019. február 14. - Zsu.

Scroll down for the english version.

 

 

A  város egészen megszerettem a végére. Már csak a finom ételek miatt is érdemes ideutazni.

Kowloon parkban érdemes tenni egy nagy sétát. A parkon belül van egy kisebb madár park is, ingyenesen megtekinthető. Amikor ott jártam épp koi kiállítás volt (koi ponty: nagyon szép és nagyon drága díszhal) A halakat vízzel teli zacskókban rakták ki egy szőnyegre, a bírák pedig ott vizsgálgatták őket.

A másik érdekesség az éjszakai piac. Ez számomra már annyira nem izgalmas, aki járt pár ázsai piacon az tudja mire számítson. Az biztos hogy itt olcsón lehet venni mindenféle "márkás" dolgot (adidas, YSL, gucci, stb) Illetve a streetfood is egész jó itt. Érdemes kipróbálni a tojás gofrit (egg waffle). Sok ízesítésben kapható (csoki, banán, alga stb), extra feltétnek fagyit is kérhetünk rá. Nagyon finom, és sima verzió fagyival csak 40HK$ (1400Ft - 4,5EUR)

A Hongkong szigeten érdemes tenni egy nagy sétát, teljesen más ez az "oldal". És a Victoria peak is itt van, ami egy 552m-es domb, fogeskerekűvel lehet felmenni. A jegyekért és magáért az utazásért is órákat kell sorbaállni. (vagy legalább 1 órát, ha szerencsénk van). A jegy 99HK$ (11EUR), valamivel drágábban lehet venni skip the line jegyet is, de én ráérek szóval kivártam a sorom :) Ez a fajta jegy tartalmazza az oda-vissza utat, és egy skyline belépőt ami egy kilátó a hegyen, innen 360 fokos kilátás nyílik a városra. Érdemes naplementére odamenni, illetve olyan napot választani amikor nem ködös az idő. Sajnálatos módon a jegyemet valamikor elveszítettem így lefelé már gyalog kellett mennem. Hát nem egyszerű a lefelé séta sem, másnapra izomlázam lett tőle :) Bátrabban felfelé is mehetnek gyalog.

A kiötőben minden este látványos fényjáték van. Elvileg. Én háromszor voltam ott, de nem láttam. Pedig elvileg van.

Még egy-két látnivaló van, amit én kihagytam (pl múzeum, virág vagy madár piac), de így is eltelt gyorsan az 5 nap. 

A város hétvégén nagyon zsúfolt. Az utcák tele vannak emberekkel, sietni sehova sem lehet. Illetve nagyon sok  árus szólít le, hamis parfümöket/táskákat ajánlgatnak. Az 5. nap végére már elég idegesítő volt hogy két lépést nem tehetek anélkül hogy valaki hozzám szólna.

Alapból a helyiek kedvesek és udvariasak. Angolul beszélnek annyira amennyire kell (pl étteremben rendeléshez vagy jegy vásárláshoz), de mutogatással eddig még mindenhol megértettem magam :)

A tömegközlekedés is szuper, a metróhálózatot használtam végig. Az állomásokon automatából könnyen megvehetjük a jegyet, csak ki kell választani azt az állomást ahova menni szeretnénk. Egyetlen hátrány hogy az automatáknál csak készpénzzel lehet fizetni (illetve láttam mobil applikációs fizetést is), így arra mindig figyelni kell hogy legyen nálunk kis címlet. Átszámolva 400-500Ft között van egy jegy, turistáskodás közben ennél többet nem fogunk fizetni.

 

At the end I really like this city. You have to visit this city just for the great foods.

There are no as much sights but I can recommend these ones:

You should take a long walk in the Kowloon park. There is also a small bird park, with no entrance fee. When I was in the park there were the 2019 koi show (koi: a beautiful and so expensive fish).

The other interesting thing is the Night market. I mean, isn’t not new for me anymore. If you visited any other asian county before you now what you expect. You can buy cheap things here (like fake adidas, YSL and gucci). And the street food is pretty great here. You should try the egg waffle. You can choose between a lots of flavour (banana, chocolate, nori)and also add some icecream. Its delicious and just 40HK$ (4,5EUR)

You should take a walk in Hongkong island, this 'side' is way differet. And here  is the Victoria peak. It is a 552m hill, you can go up by funicular but you have to wait for the funicular at least 2 hours. The ticket is 99HK$ (11EUR), but you can buy skip the line ticket (it’s more expensive ofc) but I have time so I just bought the normal one. This ticket contains the round trip and the skyline ticket. The skyline is a viewpoint at the top of the victoria peak with 360° view. It worth to go there to watch the sunset and you should pick a not too foggy day. Unfortunately I lost my ticket so I had to walk down from the hill. It’s a great excersice I can tell you. If you are brave enough you can go up by walk too.

There is a light show every night at the harbour. I mean I was there and I never saw the show but I saw the ads so maybe I was just unlucky or in the wrong place.

There are a few other sights in the city (like some museums or the bird market), but I didn’t visit those ones.

The city really crowded at the weekend, you can’t be in hurry. And there are a lots of people who wants to sell some fake parfumes or bags. It’s really annoying that you can’t walk like 100m without somebody wants to sell you something.

The locals are friendly and polite. Everybody speaks some basic english and it’s enough to buy a ticket or order some food in a restaurant.

The public transport is amazing here. I used just the metro lines. You have to buy the ticket from a machine that you can find at every station. The only bad thing is you can’t pay by card, only by cash. So you have to carry some coins every time. (Or you can pay with a mobile application but I didn’t install that.) If you are just a tourist here you won’t pay more than 10-15HK$ (1-2EUR).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr2614561606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása