Leave your life behind

Leave your life behind

Barcelona III.

2018. szeptember 27. - Zsu.

Scroll down for the English version.

 

Az alvással most mar nincsenek gondjaim, simán átalszom az éjszakát :) Nem tudom, hogy megszoktam, vagy csak a srácok horkolnak halkabban... :D

Sikerült beszélni Rosa-val is (a tulaj). Nincs semmi gond azzal, hogy csak 2 hétig tudok maradni. Úgy mondta, hogy ez az önkéntes munka "megy, ahogy megy". Szóval megbeszéltük, hogy jövő hét szombat lesz az utolsó éjszakám itt. Az is kiderült, hogy csak heti 5 napot kell dolgoznom, a hétvégéim szabadok lesznek. Juhé!

A munkáról már nem igen fogok írni. Minden nap nagyjából ugyanaz a dolgom. Áthúzom az ágyakat, kitakarítom a fürdőt, felsöprök, felmosok. Néha ablakot kell pucolni, vagy a hűtőt kitakarítani, stb. De ezen a téren már újdonság nem nagyon lesz.

Tegnap délután is turistáskodtam egy sort. A Casa Milá-t néztem meg. (=Antoni Gaudí épület. 1905–1910 között épült a gazdag textilgyáros, Roger Segimon de Milà megrendelésére. Gaudí életének abban a szakaszában tervezte, amikor úgy érezte, álmai szertefoszlanak. A házat szinte kiviteli terv nélkül, néhány egyszerű vázlat alapján építették fel.) Ide is online foglaltam jegyet, gyorsan be is jutottam. A tetőre lift visz fel, így ott kezdődött a túra. Onnan lehet lefelé sétálni, megnézni hogyan lehettek berendezve a szobák, mivel játszottak a gyerekek stb.

Ezután még sétáltam egyet a La Rambla-n (sétálóutca,mint otthon az Andrássy), és megnéztem végre a La Boqueria-t (piac). A piac nagyon szép, tele gyümölcsökkel, húsokkal, tengeri mindenfélével. Végül croqueta-t, empanada-t és egy gyümölcsválogatást vettem. A croqueta (krokett) belsejében sűrű besamelmártásos töltelék van, én egy krumplis-sajtosat választottam. Az empanada pedig egy olajban sült, töltött sós péksüti. Ez paradicsomos-sonkás-sajtos volt. Ebből és a croqueta-ból is volt nagyon sok féle: csirkés, marhahúsos, zöldséges...

A piac nagyon tetszett, ide még mindenképp visszamegyek valamelyik reggel, amikor minden frissen sült. (Vannak sült tengeri dolgok is, azokat is szívesen megkóstolnám.)

Tegnap este volt az első hosteles közös vacsora, a Catalan Snack Night (minden héten 3 ilyen program van). Délután megismerkedtem a recepcióssal, így segítettem neki előkészülni. Készítettünk tapast (=A spanyol gasztronómia egyik jellegzetessége. A tapas rendkívül sokféle, tulajdonképpen bármiből lehet tapas, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka stb.) Mi paradicsomos kenyeret készítettünk (pici baguette szelet, rá lereszelt paradicsom és kis olíva olaj), és volt hozzá mindenféle felvágott, sajt. Sütöttünk még quiche-t is. (Quiche: Omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény)

A hostel olyan 35 férőhelyes, a vacsorán 10-en voltunk (a recepciós lánnyal együtt). Vacsora alatt mindenki elmesélte honnan jött, merre tart. Nagyon sokan utaznak egyedül és szinte nem is volt a társaságban 2 ember ugyanabból az országból:)

 

I don't have any problems with the sleeping anymore. I don’t know, maybe I just got used to the situation.

I talked with Rosa (the owner). There isn’t any problem with my stay. She said the volunteer work ’goes like it goes”. So we discussed that the next Saturday will be my last day here. And I have to work only 5 times a week, and the weekends will be free, yay!

I won’t write about the work anymore. It’s always the same. I have to make the beds, clean the bathrooms, sweep and mop the floors. Sometimes I have to clean the windows, the fridge… But it will be the same.

I visited the Casa Milá yesterday. (= popularly known as La Pedrera or "The stone quarry", a reference to its unconventional rough-hewn appearance.  It was the last private residence designed by architect Antoni Gaudí and was built between 1906 and 1912.) I booked an online ticket, so I could go in quickly. There is an elevator which brings up to the roof. The tour starts there and go down to the garden. The design is authentic in the rooms, with furniture, toys, etc.

After I went for a walk at the La Rambla, and I visited the La Boqueria (market). The market is really nice, full with fruits, meats, seafood. I bought two Spanish pastries: a croqueta and an empanada. The croqueta was fill with besamel sauce, potato and cheese. But there was a lots of options: with beef, chicken, veggies. The empanada is a salty fried pastry with filling. Mine was filled with tomato-ham and cheese.  I love this market. I am sure I will come back in the morning when everything is fresh. (You can buy fried seafood here; I can try that also.)

The first hostel night was yesterday, the Catalan Snack night (we have 3 nights like this in every week). I met the receptionist at the afternoon so I helped her to prepare everything for the night. We made tapas. (=It’s an appetizer or snack in Spanish cuisine and translates to small portion of any kind of Spanish cuisine.) It was bread with tomato sauce (small baguette slices, with the tomato sauce and a pinch of olive oil) served with lunch meat and sliced cheese. We also baked quiche (Quiche: It is a savory open flan consisting of pastry crust filled with eggs, milk or cream, and cheese, meat, seafood or vegetables.)

~35 people lives in the hostel and 10 came to the dinner. Everybody tell its story during the dinner. Almost everybody is travelling alone and I think there weren’t two people from the same country. Interesting :)

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr5714266357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása