Leave your life behind

Leave your life behind

Málaga III.

2018. október 24. - Zsu.

Scroll down for the English version.

 

Szóval valamikor Tarragona vége felé elkezdett fájni a fogam. Nem nagyon, még teljesen jól voltam. Volt már ilyen korábban, magától el is múlt a fájdalom szóval nem izgultam túl. Valenciában már erősebben fájt, főleg éjszaka, de még itt is elviselhető volt. Gondoltam adok neki egy hetet hogy rendbe jöjjön.

Aztán elkezdett napról napra jobban fájni, még mindig csak este. Eljutottam addig hogy már csak fájdalomcsillapítóval tudtam elaludni, de azzal sem telt túl jól az éjszaka. Aztán amikor egyik nap már reggeli után is könnyezve mentem vissza a szobámba gyógyszerért, elkezdtem keresgélni fogászatokat.

Harmadik helyen végre beszéltek is angolul, volt aznap délutánra időpontjuk, így le is csaptam rá. És jól is tettem, mert aznap már annyira fájt a fogam(nem is konkrétan a fogam, az egész állkapcsom) hogy 3 gyógyszert kellett bevennem.

A rendelő nagyon szép, modern. A recepciós beszélt angolul, az orvosom nem nagyon. Így az asszisztens bejött amikor kellett, fordította mi a helyzet, mit kellene csinálni. Mondtam nekik hogy másnap megyek tovább Málagába, szóval nem tudom megvárni amíg befejezik a fogam (gyökérkezelés, 2 alkalom kell hozzá). De kérdeztem hogy esetleg nem-e tudnának ajánlani valakit Málagában. Az orvos azonnal ment is telefonálni, jött vissza hogy tud ajánlani egy rendelőt, meg is mutatta a neten, leírta a nevét, telefonszámát...

A rendelőben mindenki extra kedves volt. Az orvos asszisztense a kezemet simogatta hogy nyugi, az orvostól annyi extra érzéstelenítőt kaptam, ahányszor szóltam hogy fáj. Aztán már semmit sem éreztem, szóval szuper volt :)

Aztán még az asszisztens felhívta a málagai fogászatot, hogy kérjen nekem időpontot mert nem volt benne biztos hogy ott beszélnek angolul.

Ma volt a második kezelés. Most újra ki kellett tisztítani a fogat, és betömni. Mindkét helyen előre megmutatták a számlát. Hát nem mondom, elmorzsoltam egy könnycseppet, de hát ideiglenes töméssel a fogamban nem élhetek, muszáj volt megcsináltatni.

Itt is 1 órát töltöttem, fogalmam sincs mit csinált a doki mert spanyolul beszélgetett az asszisztenssel, néha megkérdezte angolul hogy minden oké-e velem, meg mondott pár infó. Összességében ezzel a hellyel is elégedett voltam. Befejezték a fogamat, szép lett, nem fáj, szóval minden oké.

A legjobb rész a történetben, hogy utazás előtt mindenféle orvoshoz elmentem éves-féléves kontrollra, biztos ami biztos. Ezzel a fogammal 2 orvosnál is voltam de azt mondták hogy amíg nincs vele probléma addig nem nyúlnak hozzá.

Otthon is magánrendelőbe járok, azzal a kezeléssel is mindig meg voltam elégedve de azért most látom a különbséget a kettő között.

És álljon itt a végösszeg is:  460€ ~150.000Ft (ugyanez otthon 50.000Ft ~ 150€). És én még a pár nappal ezelőtti 7 eurós mosáson nyafogtam :D Nem mondom hogy nem fáj ez az összeg, de számítottam rá hogy valami fog történni velem. Mivel sokáig tervezek utazgatni, így ezeket a kiadásokat nem tudom elkerülni.

Már másik városban vagyok (erről bővebben holnap), de még gyorsan leírom hogy telt az utolsó két napom Málagában:

Ahogy írtam korábban, a második hostel nagyon tetszett, bánom hogy nem maradhattam tovább. De a városban már mindent megnéztem amit akartam, csak azért pedig nem maradok egy helyen mert kedvelem ott az embereket. Sajnos még mindig igaz a hostelekre hogy a többség csak 2-3 napot tölt ott, így nem éri meg senkit túlságosan megkedvelni.

A katedrálisba is bejutottam végül, sőt, sikerült olyan jó időpontban odamenni hogy pont kezdődött a tető túra (óránként van), szóval oda is vettem jegyet. A jegy megvásárlása után derült ki számomra hogy ez nem lifttel felviszünk-szétnézel-lehozunk dolog lesz, hanem 200 csigalépcsőfok megmászós. Fent körbe lehetett sétálni a tetőn, így 360 fokos kilátás nyílt a városra.

 

My tooth started to hurt when I was in Tarragona. It wasn’t that bad, I was fine. It happened me earlier too, so I thought it will be fine. But the pain became harder, especially at night. I still wanted to wait a week.

Then the pain became really hard, I couldn’t sleep not even with painkillers, so I started to search dentistries in the area. I found a place where the receptionist speaks English, and she gave me an appointment for that afternoon.

I am glad that I found this place in time, because I had to take 3 painkillers in that day, my whole jaw was in pain.

The clinic is really nice and modern. (Clínica identis) One of the receptionist speaks English so she came with me and translated everything that the doctor said or asked. They said it will be a root canal treatment, so they need 2 appointments to finish it. But that was my last day in Valencia so they recommended me another place in Málaga. The doctor wrote down the address and the contacts of the other place, showed me on google maps, and the assistant call this other clinic to ask an appointment for me (because she wasn’t sure that they speak English).

Everybody were so nice during the treatment. The doctor gave me a lots of painkillers, the assistant held my hand.

Today was the second appointment in Málaga. This dentistry was great too. The doctor doesn’t speak English so he just asked me sometimes if I am ok, and gave me a lots of painkillers too (thanks!).

But finally they have finished my tooth and I didn't feel anything during the treatments.

And here is the best part: Before this world tour I visited all of my doctors for a check. I went two different dentists to check this tooth but both of them said it’s fine, they don’t want to do the treatment, maybe this tooth will be fine for 10 years… This was 1 month ago.

I always go to a private dentist in Hungary too and I was always satisfied but I can feel the difference now.

And here is the final amount: 460€ (the same treatment would cost ~150€ at Hungary) And few days ago I almost cried when I had to pay 7€ for a laundry :D Of course this hurts a little, but I knew I can’t avoid these kind of costs.

I am in a different city now (I will write about this next time), but I’ll tell my last few days in Málaga.

As I said before, the second hostel was really great. I am sad because I didn't stay longer but I already visited everything in the city and I can’t stay at a place just because I like the people there. You shouldn’t like the people too much because you can spend only 2-3 days with them, and it’s just sad afterwards.

I finally visited the cathedral, and I also went up to the roof. I thought there is an elevator what brings you up to the roof, but no. There are 200 steps instead, in a spiral stairway. The roof have a 360° to the city, you can walk around on the roof.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr2214318775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása