Leave your life behind

Leave your life behind

Gran Canaria II.

2018. november 17. - Zsu.

 

Scroll down for the English version.

 

Most egy hostel szerűségben fogok dolgozni 1 hónapig (Atlas Hostel). Azért csak szerűség, mert a turistákon kívül helyiek is élnek itt - ők hosszabb távra bérelik a szobákat.

Összesen 15-20 önkéntes dolgozik a hostelben. A földszinten csak a bejárat van és egy tároló, aztán 3 emeltnyi szoba, és 2 terasz. Szóval van mit takarítani. Ezen kívül még van irodai munka is, de oda engem még nem osztottak be, de nem is bánom. Az irodában ott kell ülni  8 órát, de a takarítással 2,5 óra alatt végzünk ketten, aztán az egész nap szabad.

Több takarítós műszak van, a beosztás mindig kint van a faliújságon. A reggeli műszak (8:00-tól) takarítja az ebédlőt, a konyhát és a teraszokat, ide csak egy embert osztanak be. A délelőtti műszakban (10:30-tól) mindig 2 ember van, ekkor kell a szobákat és a fürdőszobákat takarítani, ágyneműt cserélni, felsöpörni mindent, felmosni és mosni.

Az önkéntes szobák 2-4 ágyasak. (Én most egy 4 ágyasban vagyok.) A legtöbb onkéntes szobának az ablaka vagy a folyosóra (mint a miénk) vagy az extra kicsi belső udvarra néz. Szóval napfényt bent nem sokat látunk, de cserébe ott a terasz, meg úgyis csak az éjszakákat töltjük a szobában.

Él itt egy család is egy pici babával (1-2 év körül lehet a baba), aranyos meg minden, de hajnal 1-kor kezd el ordítani, és a legnagyobb szórakozása hogy csapkodja az ajtót. A szobájuk pedig pont a miénk mellett van... Erre azért nem számítottam :)

Kicsit féltem ettől a munkától és a környezettől, hogy hogy fogom viselni, mennyire fog tetszeni. Első éjszaka a konyhában ültem, extra fáradt és nyűgös voltam a repülőtéren történtek miatt, itt pedig mindenki spanyolul beszélt, egy szót sem értettem... Akkor egy picit elbizonytalanodtam hogy is fog ez működni, de kipihenten már minden oké :) Mindenki beszél valamennyire angolul, szóval elvagyunk.

Na és a sziget. Kicsit kopárabb mint amire számítottam, de nagyon szép. A strand (Playa de Las Canteras) 8 perc sétára van a hosteltől, ezt gugliztam róla: "3,1 km hosszú aranyhomokos strand Gran Canaria egyik legnépszerűbb, valamint valószínűleg legszebb, legtisztább strandja. A világ egyik legjobb városi strandjának tartják." Nem végig aranyhomokos amúgy, a másik vége fekete homokos/sziklás. Az a rész tele van szörfösökkel.

A víz nem túl meleg, elvileg 21 fokos. Ma nagyon szép idő volt, szerettem volna úszni egy kicsit de nagyon nagy hullámok voltak így csak derékig merészkedtem be a vízbe. Ja, és az időjárás percről percre változik. Egyik pillanatban hét ágra süt a nap, utána felhős/szeles, majd egy pár perces eső, és ismét napsütés. Nem egyszerű, mindenre fel kell készülni :)

Látnivaló nincs túl sok a városban, de úgy gondoltam hogy ha egy hónapig minden délután a parton fogok feküdni, napozni és olvasgatni, azzal is kibékülök :D Szeretném amúgy bejárni az egész szigetet. A tömegközlekedés elég jó a városok között, a sziget másik oldalára is csak 6€ a buszjegy. Minden héten 2 napom teljesen szabad, szóval lesz időm. Érdekes, mert ez még csak a 2. napom itt, de legalább 2 hétnek tűnik :)

 

 

I will work at a hostel for a month. There are 15-20 volunteer at the same time so it’s a really big group.

I have to clean the rooms and the common areas. The building has 3 floors, 2 terraces, an entrance area. So I will have a lot to do :)

We always get the schedule at the end of the week. You can work at the office (that is 8 hours long) or in the celaning shift (5 hours long). I prefer the cleaning shift because you can finish the work in 2 hours and then you just have to check the common areas and be in the hostel until the end of the shift.

The morning shift (from 8AM to 12AM) works alone and clean the kitchen and the terraces, the second shift (from 10:30PM to 14:20) there are two volunteers and they do the rooms, and stairs.

The schedule is pretty clear, the work is easy.

A family lives here with a baby. The baby is so cute, but his favourite thing if he can slap the doors, and he always stars to cry at 2AM :D And their room is next to us.

I was a little worried because of this work and place. At the first night when I was sitting at the kitchen and the other volunteers were talking in spanish I wasn’t that sure this will be OK.


And the island... It's a little more barren than I expected but still nice. The beach (Playa de Las Canteras) is 8 minutes walk from the hostel „it’s  3,1km long each, the most popular in Gran Canaria and probably the nicest and cleanest” (google).

The water is not too warm, 21°C. The weather was beautiful today, i wanted to go to swim but the waves were to big.

And the most unusual thing here: the weather changes in every minute. You have to prepare for rain, for the sunny weather, cold, everything.

There is not too many sights in the city (Las Palmas). But if I have to lay on a beach for one month, I am fine with that :D

I would like to visit the island, and the bigger cities. The public transport is cheap here, a ticket to the other side of the island is just 6€.

I have 2 free days in every week, so I will have time to discover everything.

Intersting, this is my second day here, but it feels like the second week.

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr3014369137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása