Leave your life behind

Leave your life behind

Hongkong I.

2019. január 09. - Zsu.

Scroll down for the english version.

 

Az ideúton minden rendben volt, 4 óra repülés Szingapúrból. A repülőn a felszállás és leszállás idejére mindenki füléből kivetették a fejhallgatót / füldugót. Fogalmam sincs miért, ezzel még sehol sem találkoztam pedig mostanában utaztam pár légitársasággal.

Repülővel közlekedni ilyen kis távokon nem a kedvencem. Több idő megy el azzal hogy kiérjek a reptérre és időben becsekkoljak mint amennyi idő maga az utazás (Pl. Kuala Lumpur - Szingapúr csak 1,5 óra)

A repülőtéren csak az útlevelemet ellenőrizték, se fénykép, se ujjlenyomat, még csak azt sem kérdezték meg miért jövök/meddig maradok.

A város meglepett, nem erre számítottam. Első benyomás hogy nagyon zsúfolt és nem igazán szép.

A szállásom a Chung King Mansion nevezetű házban van. Ez egy 16 emeletes több lépcsőházas háztömb, tele hotelekkel. A bejáratok egy piacszerű helyről nyílnak, ahol árusok próbálnak eladni neked mindenfélét (Hát nekem még csak szállásokat ajánlgattak, de ahogy olvastam mást is szoktak...) 

Már a szállások bejáratát sem egyszerű megtalálni. Minden háztömbhöz két lift tartozik, egyik megy a páros emeletekre, másik a páratlanokra. Maga a lépcsőház pedig valami borzalmasan néz ki. Nagyon koszos, tele szeméttel, a lakásokhoz nyíló tér pedig tele száradó ruhákkal és ágyneműkkel.

Hostelt foglaltam első éjszakára, de már nem volt hely a hálóteremben így végül egy privát szobát kaptam (egy hostel ágy áráért). A szobák nagyon kicsik, az enyémben csak egy franciaágy volt, és el is foglalta az egészet. A falak vékonyak, a város pedig nagyon zajos (nyitott ablaknál). 

Na hát ha valahol szükséged van privát szobára, akkor az Hongkong. Én szeretek hostelekben lakni, mindenhol megtaláltam még eddig a nekem valót, de itt... A szállások hatalmas százaléka 4-5 pont közötti értékelésekkel fut bookingon, 7 alatt pedig nem érdemes nézelődni. Szóval így jópár hely ki is esik, a jó értékeléseket kapott hostelek ára pedig annyi mint egy privát szoba ára. Szóval most költözök egy másik háztömbbe, aztán irány a város.

 

Everything was great during the flight, it’s just 4h from Singapore. You have to take out your earplugs/earphones during the take on/off. I have no idea why, I never met this before.

It’s not the best to travel by plane. The trip usually just a few hours long, it’s more time to go to the airport and check in in time as the whole trip. (ex. Singapore from Kuala Lumpur is just 1,5h)

They checked my passport at the airport, nothing else. No photos, fingerprints, and the guy didn’t even ask why I am here and how long will I stay.

I was surprised because of the city. It looked very crowded and not so nice.

My accommodation is at the Chung King Mansion house. It’s a huge house with 16 floor and many blocks. You have to go into a kind of market place to find the entrance. Every block has 2 elevators – one to the odd floors and the other to the even ones.

I booked a hostel bed for the first night but they didn’t have a free bed when I arrived so I got a private room (for the same price as the dormitory bed). The rooms are very small here, my room is almost the exact size as the bed. The walls are thin and the city is noisy at the night.

If you need a private room somewhere, it’s that city. I like to live in hostels and I always find a right one for me, but here… Most of the accommodation has 4-5 rating at booking.com and you shouldn’t search under 7. So you don’t have a lots of choices, and at the better hostels the price of a bed is almost the same as the price of a private room. So I will move to another block now and then discover the city.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr8514549216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása