Leave your life behind

Leave your life behind

Barcelona IV.

2018. szeptember 29. - Zsu.

Scroll down for the English version.

 

Tegnap sikerült kicsit megfáznom, így nem vagyok a legjobban. A takarítás se ment olyan gyorsan mint szokott.

Délután elmentem megnézni az Arc the Triomf-ot (= Az 1888-as barcelonai világkiállítás egyik fő látványossága a 30 méter magas barcelonai diadalív volt. Az Arc de Triomf eltér a többi diadalívtől: ezt nem egy katonai győzelem miatt emelték, hanem a művészetek és a tudományok előtt tisztelegtek vele.). A diadalív a Ciutadella Park közelében van, így bejártam azt is. Ez nagyon szép, fényképeztem egy csomót :)

És végre láttam papagájokat is :) Ezután elsétáltam még megnézni a Basílica de Santa María del Mar-t (=A katalán gótika gyöngyszeme, 1329 és 1383 között építették.) Ez annyira nagyon szép, eddig ez a kedvenc látnivalóm Barcelonában. A rózsaablak a legszebb. És még megnéztem ma a Catedral de Barcelona-t is (=A gótikus templom építését a XIII. század legvégén kezdték el, mai formáját azonban csak 1450-re nyerte el. Megtaláljuk itt Szent Euláliának, a város egyik védőszentjének kriptáját, aki a legendák szerint Barcelonában halt mártírhalált a rómaiak kezétől.) Itt már kellett belépőjegyet is venni (7€), de gyorsan haladt a sor. A templom nagy, és a tetőre is fel lehet menni.

Hazafele még betévedtem a piacra egy kis gyümölcsért és vettem vacsorát is. A gyümölcs nagyon finom, ma a szőlőt kóstoltam, holnap felvágom a mangót is. Alig várom:) Vacsorára pedig ismét empanada volt, most olívás-sajtos-sonkás.

Most még megvárom, hogy végezzen a szárítógép (ma nagymosást tartottam), és aztán be is zuhanok az ágyba :)

Holnapra még nincs programom, de délelőtt majd kitalálok valamit. Ja, és azt is ki kell találnom, hogy innen hova tovább. Vagy megyek délre Málagáig, vagy egyenesen a Kanári szigetekre...

 

I cought a cold, I feel terrible, The cleaning went slower than it used to.

At the afternoon I visited the Arc the Triomf (= It is a triumphal arch in the city of Barcelona. It was built by architect Josep Vilaseca as the main access gate for the 1888 Barcelona World Fair). This sight is near the Ciutadella Park so I visited the park too. It is really nice, I took a lots of pictures. And I saw some parrots finally. :)

After I visited the Basílica de Santa María del Mar (=It is an imposing church in the Ribera district, built between 1329 and 1383. It is an outstanding example of Catalan Gothic.) This is so beautiful, my favorite sight in Barcelona for now. The rose window is the best. And I also visited the Catedral de Barcelona (=It was constructed from the thirteenth to fifteenth centuries The cathedral is dedicated to Eulalia of Barcelona, co-patron saint of Barcelona, a young virgin who, according to Catholic tradition, suffered martyrdom during Roman times in the city.) I had to buy a ticket here (7€) but the line was moving fast. The cathedral is big and you can go up to the roof too.

On my way home I went to the market for some fruit and dinner. The fruit so delicious here. I bought grapes and mango today. My dinner was empanada, again , filled with olive, cheese and ham.

Now I have to wait until the dryer finishes (today was the laundry day) and then I’ll go to bed. I have no plans for tomorrow, I will find out something at the morning. And I also have to find out what should I do next. I can go south until Málaga, or to the Canary Islands directly…

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr6214505490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása