Leave your life behind

Leave your life behind

Tarragona II.

2018. október 09. - Zsu.

Scroll down for the English version.

 

A hétvége érdekesen folytatódott.

Pár hete írt az önkéntes oldalon egy lány (Ruxi), hogy látta, hogy Barcelonában vagyok, lenne-e kedvem csatlakozni hozzá. Persze hogy lenne! :) Végül sikerült találnunk egy munkát ahol mindkettőnket tudnak fogadni, és Tarragona központjában van.

Vasárnap este kellett volna találkoznunk a hosttal, de az utolsó pillanatban közbejött neki valami így foglalnunk kellett még 1 éjszakát egy hostelben (mert akkor már egyikünknek sem volt hol aludni). Így vasárnap semmit sem tudtam csinálni. A bőröndömet cipeltem egyik helyről a másikra, aztán örültem, hogy éjszaka ágyba kerültem.

Másnap délután végre találkoztunk a hosttal. Szimpatikus, kedves, laza. Szóval nem fog minket halálra dolgoztatni :) Rögtön el is hívott minket sörözni, hogy kicsit jobban megismerjük egymást. A munkánk egy hostel kitakarítása lesz. Én nem tudom, hogy mi történt pontosan ebben a hostelben, de káosz, ami itt van. Azt tudom, hogy pár diák lakott itt előttünk, de nem is tudom, hogy lehet így itt hagyni egy helyet. Jelenleg a konyha használhatatlan, melegvíz nincs, mindenhol szemét. Az ajtókat, fiókokat félve nyitom ki, mert nem tudom, mit találok mögötte/benne.

Mivel már volt biztos helyem, végre megnyugodhattam és elmehettem várost nézni. A város nagyon tetszik. Még a látnivalókat el sem kezdtem körbejárni, de már most rengeteg képet csináltam.

A hétfő éjszakát már a hostnál töltöttük Ruxival, egy pici szobában. Hajnalban arra ébredtünk, hogy hatalmas vihar van, a szél csapkodja az ajtókat, ablakokat... Hát nem tudom ki töltött már éjszakát egy teljesen üres hostelben egy vihar közepén, de nem volt épp kellemes. Ráadásul a szobánkban lévő ablak és ajtó sem záródik rendesen, így oda kellett tolnunk elé 1-1 ágyat, hogy ne vágja be a szél.

A hostunk annyira laza, hogy másnap a megbeszélt 11 óra helyett 12:30kor esett be segíteni. Azt hiszem itt így szokás. Tegnap, ahogy a boltban voltam, a kasszás lány nyugodtan kisétált a kasszából hogy elintézzen ezt-azt, közben egy nem tudom hány tagú spanyol család a bolt közepén ordibált (vagy lehet, ők ilyen hangerőn beszélgetnek), a gyerekek meg a földön fetrengtek. Szóval más :)

 

The weekend was interesting. A girl(Ruxi) wrote me a message few weeks ago at the volunteer website. She saw that I am in Barcelona, and maybe I would like to join her. Of course I’d like to!

At the end we found a volunteer work in the center of Tarragona, and the host can accept both of us. We arranged a meet with the host at Sunday night, but something came up to her so we couldn’t meet and we had to book another night in a hostel (we hadn’t any place to stay for that night).

So I didn't do anything at Sunday, I just carried my stuff from one place to another, and I was glad because I had a place to spend the night.

We met the host at the day after. She is nice, seems easy going, she invited us for a beer to know each other better.

Our job is to clean a hostel for the reopen. I don’t know what happened here, but it's chaotic now. I know that a few student were living here before but I don’t know how could they leave the place like this.

We can’t use the kitchen, there is no hot water, everything covered by trash. I am really afraid to open the closets and the doors because I don’t know what will I find inside. :D

Since my place is stable here so I am more relaxed so I started to visit the city. It’s really beautiful. I just started to walk around but I already took a thousand pictures.

We spent the Monday night at the hostel, at a small room. We woke up at night because there was a huge storm, and it was slapping the windows and doors. I don’t know who spent a night in a huge and empty hostel during a storm, but it wasn’t too nice. :D And the door is broken in our room so we had to push a bed in front of it.

Our host is so easy going, she just forgot to meet us at 11AM (as she said before). But I think it’s the usual here. Yesterday I was in the shop and the cashier walked out from the desk to do some task in the shop, while a Spanish family were yelling each other at the middle of the shop (or maybe this is the typical volume). So it’s different. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr8114287675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása