Leave your life behind

Leave your life behind

Valencia I.

2018. október 17. - Zsu.

Scroll down for the English version.

 

Az utazás úgy indult hogy még Tarragonában minden olyan ruhát kidobáltam a bőröndömből amit az elmúlt 3 hétben nem használtam. Aztán következett a 4 órás vonatút Valenciába. Szerencsére sikerült olyan vonatra jegyet venni ahol nem kell átszállni, így legalább azt megúsztam.

A város szép, ez talán jobban tetszik mint Barcelona. Most hostelben fogok élni legalább 3 napig (The river hostel). Még nem tudom hogy van-e a városban több mint 3 nap (a tarragonai hostunk szerint nincs), de még meglátom. A hostel szörnyen hangos. A közös leülős részen folyamatosan ordít a zene, nagyon sokan vannak, és mindenki hangosan beszélget. A szobám eddig jónak tűnik, nincs is most tele. Tegnap délután még volt időm megnézni pár látnivalót a környéken. Ezekre a helyekre a belépők sem voltak olyan vészesek (2-3€).

Szóval megnéztem Valenciai székesegyházat. (=13-15. század folyamán egy régebbi mecset helyére épült. Úgy tartják, hogy a Szent Grál 500 évig a valenciai Katedrálisban volt. A Szent Grál másolata (vagy több kutató szerint az eredeti) ma is megtekinthető a katedrális egyik kápolnájában.) A székesegyház egyik részére ingyenesen be lehet menni, és innen lehet fellépcsőzni (207 lépcsőfok!) a toronyba. A másik részre - gondolom ahol a grál is van - 8€ a belépő. Ezt sokalltam, így ide nem mentem be.

És megnéztem még a La Lonja de la Seda-t (=Selyembörze. Az 1482-1548 között épített valenciai Selyembörze, vagy Tőzsdepalota Valencia egyik legismertebb látványossága. Európa egyik legszebb, legfontosabb, és legépebben megmaradt gótikus épületeként 1996 óta az UNESCO Világörökség része. Az épület kereskedelmi központként illetve selyempiacként működött. Itt találkoztak, tárgyaltak, és egyeztek meg a kereskedők egymással.)

És ami nem annyira tetszett az a Museu Nacional de Ceràmica(=Kerámia múzeum), de ide is csak 3€ a belépő, annyit ér a szép szobák és mennyezetek miatt.

Ma egész napos városnézés volt a program. Elbuszoztam a L'Oceanografic-ig (=Európa legnagyobb akváriuma - 110 ezer m2) és onnan indultam visszafelé a Jardí del Túria-n (=Európa egyik legszebb, nagyvárosban található parkja, valamint, 110 hektáros területével, Spanyolország legnagyobb városi parkja.) keresztül. Az akvárium nagyon szép, vannak pingvinek (ők a kedvenceim), és van delfin show is. Az akváriumba olyan jegyet vettem amiben benne volt egy 4D rövidfilm jegy is (4D=Az ülések úgy vannak beprogramozva, hogy meghatározott sorrendben mozogjanak a filmvetítés közben. Plusz vannak speciális effektusok is, pl: szélfújás, köd, buborékok, stb.) A Hurrikán c. filmet választottam, szóval kaptam az arcomba rendesen a vizet meg a szelet :D Egynek elment, legalább már tudom milyen ez a 4D, de ennyi elég is volt belőle.  A Jardí del Túria park nagyon nagy. Ma csak a felét néztem meg, de ez is épp elég séta volt. Még nem tudom pontosan mik a terveim Valencia után, de már nagyon szerveznem kellene. Ahhoz képest hogy ez egy nyaralás, sosincs időm semmire.

 

Before the train trip I threw out all of the clothes and other stuffs from my suitcase that I never used in the last 3 weeks.

The trip to Valencia was 4 hours long. I bought a direct ticket so I didn’t have to change train at least. The city is nice, maybe I like this one more then Barcelona.

I live in a hostel for 3 days (The river hostel). I don’t know if this city worth more then 3 days, I will see. The hostel is way too loud. Everybody spends their free time at the common area, they are talking, the music loud too… But my room is great, and isn’t full now.

Yesterday I had some time to walk around. I visited some sights - the tickets are only a few € to these places.

So I visited the Valencia Cathedral (=It was built between the 13th century and the 15th century, and this style was mainly Gothic. Several Christian historians claim that the one in the chapel is most likely the authentic cup used at the Last Supper.) One part of the cathedral is free, and you can go up to the tower for 2€ (207 steps). I visited only the free part because I think the other is too expensive (8€)

I also visited the La Lonja de la Seda (=Silk market. It’s a masterpiece of civil Gothic architecture. The building has been declared by UNESCO as part of Humanity's Heritage)

And I didn't like the Museu Nacional de Ceràmica (=Ceramic museum). But the entrance fee is just 3€. It worth it because of the nice rooms and ceilings.

The todays program was the sightseeing. I went to the L'Oceanografic (=An oceanarium, the largest complex of its type in Europe, with a surface of 110,000 square meters) by bus and walk home through the Jardí del Túria.(=One of the largest urban parks, 9 kilometers long). The oceanarium is really beautiful. They have penguins (they are my favorites), and also a dolphin show. My ticket was valid for a 4D movie too. I choose a movie about a hurricane, so I get some water and wind to my face. :D It was OK, now I experienced this one too and it was enough for a while. The park is huge. I could visit just the half of it but it was enough walk for the day. I don’t know what’s my plan after Valencia, I should think about it... It’s a holiday, and I never have time for anything :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr614305829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása