Leave your life behind

Leave your life behind

Nürnberg | Nuremberg I.

2019. február 20. - Zsu.

Scroll down for the English version.

 

A város nagyon kicsi. Legalábbis a belváros biztosan. Két napot töltöttem itt, de háromszor biztos hogy körbejártam mindent.

Olyan látnivaló nincs amit külön megemlítenék. Vannak szokásos látványosságok - templomok, terek, hidak - de mivel a belvárosban minden egy helyen van, így ezeket biztosan látni fogod. Azt érdemes tudni hogy a vár jelenleg felújítás alatt van, de azért érdemes felsétálni ha már itt járunk. A kilátás nem olyan szép mint amilyet egy vártól várnék, így erről nem is készítettem képeket.

A legjobb dolog a városban (ami valószínű amúgy bárhol megtalálható Németországban) a perec. A főutcán kis bódékból árulják a pereceket, persze van édes és sós, de ezen kívül sonkás, sajtos, baconos, na és persze nutellás! Mindenkinek külön készítik el a perecet, attól függően hogy milyet szeretnél (édeset vagy sósat) és mit kérsz bele. A sós perecet nutellával nagyon tudom ajánlani :) Arra figyelj hogy legalább 3 szalvétát markolj mellé, mert kelleni fog (nyáron meg pláne!).

Sajnos-nem sajnos nem eszek túl sokat, így az ételek kipróbálásával nagyon le vagyok maradva. Inkább a streetfoodot próbáltam ki eddig, mint a bratwurst. És nagyon sok helyen kapni sültkrumplit kolbásszal, vagy csirkenuggetsel, esetleg rántott hallal. Mind nagyon finom, laktató és csak pár euró.

 

The city center is really small. I spent here two nights, but I walked around at least three times.

I don't want to mention a specific sight. There is the usual things - like churches, squares, bridges - but everyhting in the same place so you can't miss them. The castle is under construction now, but it worth a visit anyway. The view isn't as nice as I expected so I didn't even take pictures.

The best thing in the city (which is probably everywhere else in Germany) is the pretzel. You can buy pretzels from little shops in the main street. You can buy sweet or salty version of course, but you can choose a filling too - like cheese, bacon, ham or nutella! The salty pretzel with nutella is No.1. Don't forget to grab some napkins, you will need that.

Unfortunately (or not) I don't eat a lot so I didn't try as many dishes as I wanted to. I tried street foods instead, like the bratwurst. And you can buy fries with sausage, with chicken nugget or fish fingers. All of them are tasty and cheap.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr4414640340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása