Leave your life behind

Leave your life behind

London I.

Második hét / Week 2

2019. március 30. - Zsu.

Scroll down for the English version!

 

Pár héttel ezelőtt jelentkeztem egy projektre az AIESEC-en keresztül (erről később írok egy külön posztot). Egy interjú után meg is kaptam a munkát, így most Londonban fogok élni és önkénteskedni 6 hétig.

A projekt témája az élelmiszer pazarlás. A szervezet ahol dolgozunk (The Felix project) összegyűjti a kidobásra ítélt élelmiszert, szétválogatja a raktárban, azután elküldi szeretetszolgálatoknak akik tovább ajándékozzák a rászorulóknak.

Szerintem ez nagyon fontos téma. Megvan a kellő mennyiségű élelmiszer ahhoz hogy mindenkinek jusson belőle, mégis sokan éheznek.

A nulladik napon csak oktatás volt, ismerkedés a többi önkéntessel. Az én csoportomban velem együtt 5 önkéntes van, és mi vagyunk a 3. csoport. Szóval egy nagyon hosszú nap után, kb nulla alvással megérkeztük a szállásra.

A szállásról annyit elmondhatok hogy szörnyű. Nagyon sok hostelben megfordultam már, Ázsiában is, és egyik sem volt ennyire koszos. Szóval az első sokk után mehettünk aludni mert másnap már kezdtünk a raktárban. 

A Felix projektnek 2 raktára van Londonban, így szétosztottak minket. Én az egyik német lánnyal fogok együtt dolgozni az egyik raktárban, a másik 3 fiú pedig a másikban.

Az első nap után voltak kétségeim hogy ez menni fog-e. A projekt során főként a raktárban dolgozunk, válogatjuk a beérkező élelmiszert. Nagyon sokminden érkezik, gyümölcs, zöldség, bébi ételek, száraz élelmiszer, félkész élelmiszer... Tulajdonképpen mindent kapunk. A munka pedig nagyon fizikai, egész nap ládákat és dobozokat kell cipelnünk, és néha nagyon nehezek. Ráadásul a raktárban nagyon hideg van, és néha a hűtőkamrában kell dolgoznunk ahol kb 3 fok lehet. 

Találkoztam a többi AIESEC önkéntessel, nekik ez már a 4. hetük, de elmondásuk alapján főként csak ez a munka van, heti 40 órában. Néha ki kell takarítani az egész raktárat, de hát az se jobb.
Szóval a munka sok és nehéz, a szállás kritikán aluli, a tömegközlekedést magamnak kell fizetni ami havi 160£, szóval kicsit csalódott vagyok. Másra számítottam.

 

Few weeks ago I applied for a volunteer job through the AIESEC website (I will write a post about AIESEC). I had an interview and I got the job immediately, so I will live and work in London for 6 weeks.

The topic of the project is the food waste. The organization (The Felix project) collects the surplus food from the supermarkets and deliver it to charities. I think it is really important topic. We have enough food for everybody, but still so many people starving.

At my zero day I met with the other volunteers and we had a day long presentation at the AIESEC office. After this long day we went to the accommodation, and I can tell, it is the worst place I have ever been. I stayed at a lots of hostels during my travelling – also in Asia – so I have experience. So after the first shock we had to rest a little because the next day was our first day at the depot.

The Felix project has 2 warehouse in London, I and a German girl will work at the one of them and the other 3 guys at the other one.

After the first day I had doubts If I can do this. We have to work at the warehouse, we sort the incoming food. We get a lots of stuff, prepared food, meats, dairy, fruit… Everything. And we have to carry cates and boxes all day long. And they are pretty heavy sometimes. So the work is quiet physical, and the warehouse so cold.

I met with the second volunteer group too, and they told us this is our task all the time – working at the warehouse, 40h/week. Sometime we have to clean but that isn’t better.

So the work is hard, the accommodation is way below my expectations, I have to cover the transportation on my own (which is 160£/ month), so I am a little disappointed. I expected something else.

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr9614681486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása