Leave your life behind

Leave your life behind

Prága | Prague II.

2019. március 09. - Zsu.

Scroll down for the english version!

 

Az építészet kedvelőinek érdemes lehet elsétálni a táncoló házhoz is (dancing house). A belépés ingyesen, de ha szeretnénk a teraszra is kijutni, fogyasztanunk kell valamit a legfelső szinten lévő kávézóban.

A kedvenc helyem a városban a Bedřich Smetana műemlék melletti kis "tér". Innen nagyon szép a kilátás a Károly hídra és a várra. És a folyóban lévő cölöpökön rengeteg sirály üldögél (ha rajtam kívül valaki még odavan értük). A tér mellett van egy árus, lehet venni kolbászt, kukoricát... Én itt a csavart krumplit / tornádó krumplit kóstolam (nem tudom otthon mi a neve), de ez kifejezetten rossz volt. Frissen sült de semmi íze nem volt. Nem tudom ez tényleg ilyen vagy csak rossz helyről vettem.

Prágában nagyon-nagyon sokat lehet enni, és főleg édességet. A főutcákon sok csoki és édesség üzlet van, már az utcáról is isteni az illatuk. Illetve a másik felkapott édesség a kürtőskalács fagyival vagy tejszínhabbal és gyümölcsökkel töltve. Ára mindenhol 100-150CZK (1200-1800Ft, 4-6EUR) között mozog, attól függően hogy milyet választasz.

Én sajnos rossz helyről vettem, így nem volt olyan finom, a kalács száraz volt és a fagyi is sima gépi. (Ez a Károly hídról az Óváros tér felé sétálva az első fekete bódé balra. Utána van legalább 3 másik kalácsos hely, és mind jobbnak tűnt) De azért azt hozzá kell tenni hogy akkora adag fagyi fér bele a kürtőskalácsba, hogy azt lehetetlen megenni. És nagyon gyorsan olvad (még így is hogy csak 5°C fok körül lehetett a hőmérséklet.) Egy 20-30 percbe beletelt mire legyűrtem az egészet, és még a könyököm is fagyis volt :) (Ráadásul az áfonya fagyi amit kértem fekete, így nagyon jól néztem ki)

De aki nem szereti az édességet, az is tud miből válogatni. Én a füstölt sonkát kóstoltam, káposztás-krumplis gombóckákkal (ennek a nevét sajnos nem tudom). Nagyon finom volt, és nagyon drága. Minimális sonka, egy adag krumplis dolog és egy sör volt 266CZK (3300Ft, 10EUR). Bár az Óváros téren ettem, ami az egyik legturistásabb hely, szóval lehet azért került ennyibe.

Összességében a város nem tetszett annyira mint amire számítottam - bár valószínű túl sokat vártam. Tavasszal szebb lehet, akkor több a programlehetőség. Például a Letna vagy a Petřín Park is megér egy sétát.

 

If you into architecture you should visit the dancing house too. The entrance is free, but if you want to visit the balcony you have to buy something at the top floor bar.

My favorite place in the city is the little square near the Bedřich Smetana statue. The view is amazing from there to the Charles bridge and to the castle. And a lots of seagulls sitting on the spikes in the river (I like birds so it’s a pro for me). There is a small booth near the square where you can buy sausage, corn, waffle… I tried the tornado potato here, but honestly, it was awful. It was fresh but tasteless. I don’t know if it’s the normal taste for this potato thing or I just tried at the wrong place...

You can eat a lot, like a LOT, in Prague. The main street is filled with chocolate and candy stores, and their smells are amazing from the street. The other popular sweets is the chimney cake with ice cream, whipped cream and fruits. The price is around 4-6EUR based on the version.

Unfortunately I tried it at a wrong place so it wasn’t so delicious, the cake was dry and cold and the ice cream was from a machine. (This place is the closest to the Charles bridge if you walk towards to the main square. After I bought this cake I saw at least 3 other places and they looked way better.) But I have to admit, the portion of ice cream was huge, it’s impossible to eat and it was melting so fast. I needed like a half hour to finish it and I was covered with ice cream at the end :) (And the blueberry ice cream was black so I was really nice after.)

But if you don’t like sweets you still have a lots of options. I tried the smoked ham with potato-cabbage dumplings (I dont know exactly its name). It was delicious and so expensive. A little piece of ham, the potato thing and a half litre beer was 10 EUR. I was eating this at the main square so maybe this why was it so expensive.

All in all, I didn’t like the city that much as I expected to – probably I expected too much. It would be more nice at the spring, you can visit more places then. For example the Letna or the Petrin Park worth a visit too.

A bejegyzés trackback címe:

https://leaveyourlifebehind.blog.hu/api/trackback/id/tr9814643942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása